Cursus reanimeren en bedienen AED!

Lijst Salman Noordwijk is trots op EHBO Noordwijk! Op korte termijn is geheel Noordwijk ‘Hartveilig’. Dit betekent dat er dan binnen een straal van 500 meter in Noordwijk altijd, 24 uur per dag, een AED beschikbaar is in een bereikbare buitenkast om bij hartfalen het hart weer te ‘resetten’.

In Noordwijk zijn nu bijna 300 hulpverleners die geregistreerd zijn bij Hartslagnu.nl (het landelijk dekkend netwerk voor oproep bij hartfalen), maar dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden! Zoals opgenomen in ons actieprogramma én het coalitieakkoord maakt Lijst Salman Noordwijk zich hard voor aandacht aan het gebruik van AED’s.

Wilt u ook kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen? EHBO Noordwijk geeft in de maanden mei en juni hiervoor 2 cursussen in kleine kring (per cursus 12 personen maximaal). Elke cursus bestaat uit 2 avonden van 2 uur. Kortom in 4 uur kunt u reanimeren en een AED bedienen en zo mogelijk levensreddend handelen. De eerste cursusavond,
welke plaatsvond op Sportpark Duinwetering in Noordwijk, heeft op 8 mei plaatsgevonden. Kim van Eeden-Smeltink, die namens Lijst Salman Noordwijk mede op het idee kwam voor de fietsspeurtocht ‘Fiets mee voor meer bekendheid AED’, was één van de cursisten. Op woensdagavond 22 mei, 5 en 19 juni staan de volgende cursusavonden ingepland.

Foto Richard van Egmond