Selecteer een pagina

“We zijn vóór Noordwijk, niet persé tegen Noordwijkerhout”

Noordwijk – Voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart a.s. staan 40 slagvaardige Noordwijk Binders en Zeeërs schouder aan schouder klaar én vierkant achter lijsttrekker Dennis Salman! Daarmee is Lijst Salman Noordwijk, nu de grootste partij van Noordwijk Binnen en Zee en de enige, echt lokale partij voor 100% Noordwijk.

Evenwicht herstellen

40 Keihard gemotiveerde Noordwijkers willen Noordwijk weer teruggeven aan de Noordwijkers. Zeker omdat Noordwijkerhout na de fusie een te grote overmacht is geworden in de Noordwijkse gemeenteraad. De raad telt 27 leden. Hiervan komen er slechts 11 uit het grotere Noordwijk dat zo’n 26.000 inwoners telt. Maar liefst 16 komen er uit het kleine Noordwijkerhout [17.000 inwoners]. Lijst Salman Noordwijk wil die balans weer terugbrengen in de raad en daarmee het economisch evenwicht herstellen. Die rare scheefgroei heeft geleid tot verkeerde besluiten en dat treft juist de portemonnee van de echte Noordwijker.

100% Noordwijk

Het verkiezingsprogramma is omgedoopt tot “Noordwijk! Wakker Worden!” en laat duidelijk zien waar Lijst Salman Noordwijk voor staat. Zoals onder andere het invoeren van referenda en een gratis parkeerkaart voor Noordwijkers. De voorrang die nu [nog] geldt voor statushouders op de Noordwijkse woningmarkt, is Lijst Salman Noordwijk een doorn in het oog! Gewoon de Noordwijkers zelf eerst. Lijst Salman Noordwijk wil sowieso af van de bodemloze put waarin de Noordwijkse belastingcenten verdwijnen. 

De Top 10 Noordwijkers

Na lijsttrekker Salman vinden we in de top 10 de volgende kandidaten: Op de 2e plaats staat de man met de grootste dossierkennis van alle raadsleden: Peter van Bockhove. Op 3 vinden we Frans van Kouwen, bekend om zijn sociale visie. De nummer 4 Wilfried Caspers, draait inmiddels alweer enige tijd mee in de gemeenteraad. Dan volgen jonge, enthousiaste nieuwkomers Janco Koel [5] en Kevin MacDonald [6]. Op 7 staat rots in de branding Kim Smeltink. Dan volgen op 8 Rick Borst en op 9 Jan van Beelen. Op de 10e plaats staat financieel genie Eric Berg. Deze eerste tien weten zich geruggesteund door nog eens 30 specialisten op hun vakgebied en ze onderscheiden zich allemaal door een écht Noordwijks hart.

Terriër

Trotse lijstaanvoerder Dennis Salman: “De mensen kennen ons als de luis in de pels, maar ook als een team dat daadwerkelijk bestuursverantwoordelijkheid wil en kan dragen. Dat hebben we bewezen”. Fractievoorzitter Peter van Bockhove vervolgt: “We hebben ons bijvoorbeeld als een terriër vastgebeten in het dossier Bronsgeest. En dat werpt nu duidelijk z’n vruchten af. Wij zijn er voor de mensen die hier wonen, werken en leven. We zijn dit gewoon verplicht aan onze eigen ouderen die ons dorp hebben opgebouwd. Maar natuurlijk ook aan onze jongeren die hier graag willen blijven wonen”.

Lokaal over landelijk

Over het landelijk beleid is Lijst Salman Noordwijk ook duidelijk: “De opzettelijk groeiende tweedeling in de maatschappij moet stoppen. Hier doen we het samen in Binnen en ‘op’ Zee. Ons dorp. Wij zijn 100% Noordwijk”.